Αρσόραμα

Το Αρσόραμα είναι σπίτι κληρονομιά από του προγόνους μας που το κράτος ανακήρυξε διατηρητέο. Λόγω των καλών αναμνήσεων που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια με τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, θέλαμε να δώσουμε ξανά ζωή σ’ αυτό το χώρο προς τιμήν των προγόνων μας. Ήταν ένα όνειρο για μας που πραγματοποιήθηκε με πολλή αγάπη και προσωπικές επιλογές. Εξ’ ου και το όνομα Αρσόραμα (Άρσος + Όραμα). Στόχος μας ήταν να προσφέρουμε στον κόσμο ποιότητα, φιλοξενία, αισθητική, άνεση, πολυτέλεια, όλα συνδυασμένα με την παράδοση. Έτσι με πολλή φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια δημιουργήσαμε ένα αγροτουριστικό κατάλυμα στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Το Αρσόραμα αποτελείται από το εξοχικό μας και 4 αυτόνομα διαμερίσματα που ενώνονται όλα μαζί με μία μεγάλη πλακόστρωτη, εσωτερική αυλή. Στα προηγούμενα χρόνια πολλές από τις γυναίκες του χωριού μαζεύονταν στην αυλή αυτή για να μιλήσουν και να κεντήσουν. Δημιουργούσαν το δικό τους καφενείο, καθώς η γιαγιά ήταν φιλόξενος άνθρωπος και πολύ αγαπητή απ’ όλους. Ο παππούς επειδή είχε πολύ χιούμορ, πολλές φορές για να τις πειράζει έριχνε νερό και γελούσαν όλοι μαζί.

Μέρος της αυλής ο «ηλιακός» με την καμάρα του, μετατράπηκε σε ένα επιπρόσθετο εσωτερικό σαλόνι για τους ενοίκους που έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια.

Οι παππούδες μας, ο καθένας ξεχωριστά και για διαφορετικούς λόγους, άφησαν τη δική τους σφραγίδα στο χωριό. Έτσι ονομάσαμε τα διαμερίσματα με τα ονόματά τους.

Στις μέρες μας η καθημερινότητα και οι πολλές υποχρεώσεις απομάκρυναν τον κόσμο από τα χωριά και τα έθιμα του τόπου μας. Στο Αρσόραμα παντρεύεται το σήμερα με την παράδοση και τις αναμνήσεις του χθες. Κατάλληλο και για εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα, παραδοσιακές πασχαλινές μέρες, ζεστές χειμωνιάτικες νύχτες.